چهار مغز در کودکان


اهمیت تغذیه در کودکی
تغذیه در کودکان یکی از نکات اساسی و مهمی ست که والدین باید حساسیت و دقت بیشتری در آن به خرج دهند. تغذیه ناسالم در دوران اولیه ی رشد می تواند زمینه ساز بسیاری  از بیماری ها در دوران پیری و کهولت سن باشد و ممکن است که این بیماری ها در دوران طفولیت نمود بیرونی نداشته باشد اما مسلما و به طور حتم با افزایش سن به تدریج مشکل ساز خواهد شد.
حتی خیلی قبل از این دوران و زمان براداری که بافت های اصلی در حال شکل گیری هستند، تغذیه یکی از مهم ترین نکاتی ست که باید به آن توجه ویژه ای شود چراکه در طی این دوران علاوه بر آرامش روانی مادر، سلامت کودک در گروی تغذیه ی سالم و مغذی ست.
اما به طور کلی کیفیت زندگی بچه ها در دوران بزرگ سالی بستگی به تغذیه ی آنها در این دوران دارد از این رو رژیم غذایی ای که تمام ویتامین ها و املاح معدنی مورد نیاز بدن را تأمین کند، تأثیر مستقیمی بر روی رشد ذهنی و جسمی کودک خواهد داشت.
این روزها با توجه به افزایش تنوع تنقلات صنعتی با مواد نگهدارنده ی مضر باعث شده که بچه ها گرایش بیشتری روی این قبیل خوراکی ها داشته باشند زیرا علاوه بر تنوع دسترسی بیشتری نیز دارند اما خبر خوب این است که خوراکی های سالم و خوش طعمی مثل آجیل نیز کی از پرطرفدارترین تنقلات محسوب می شوند که در ادامه فواید اصلی ترین آجیل ها یعنی آجیل مخلوط چهار مغز را به طور دقیق بررسی خواهیم کرد.
درباره ی آجیل چهار مغز
آجیل مغز به طور معمول شامل پسته، بادام درختی، فندوق و بادام هندی می باشد، گرچه با توجه به تنوع زیاد مغزها می توان ترکیبات متنوعی ایجاد کرد اما این ترکیب یکی از متداول ترین مخلوط های ست که رواج دارد.
ترکیب این چهار مغز مجموعه از اصلی ترین و اساسی ترین ویتامین ها و املاح معدنی بدن را تأمین خواهند کرد و به همین دلیل این آجیل مخلوط برای کودکان در حال رشد می تواند بهترین انتخاب باشد.
فواید آجیل چهار مغز برای کودکان
به طور کلی آجیل ها به دلیل وجود ترکیبات خاصی که دارند تأثیر قابل توجهی بر روی سیستم بدنی می گذاشته و دارای فواید بسیار زیادی هستند که در ادامه نمونه ای از اصلی ترین فواید را بررسی خواهیم کرد.
·         استخوان سازی: کلسیم موجود در آجیل نه تنها به رشد بهتر استخوان ها در کودکان کمک میکند بلکه از پوکی استخوان در کهن سالی جلوگیری می کند.
·         جلوگیری از کم خونی: کم خونی یکی از بیماری های شایع در دختر در سنین بلوغ است و از این رو خوراکی هایی مثل آجیل که سرشار از آهن هستند می توانند کمک شایانی به آنها بکند.
·         جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی: پتاسیم موجود در آجیل ها در حفظ سلامت قلب بسیار مؤثر می باشد از طرفی منیزیم موجود در آجیل سبب بهبود جراین خون و حمل بهتر اکسیژن در بدن شده و ضربان قلب را تنظیم می کند.
·         کارکرد بهتر مغز و فعالیت های ذهنی: مجموعه ویتامین ها و املاح معدنی موجود در پسته تأثیر شگرفی بر روی کارکرد مغز گذاشته و باعث بهبود عملکرد آن می شود لذا توصیه شده کودکان در حین درس خواند و یا طی ساعات تفریح در مدرسه از آجیل به عنوان میان وعده استفاده کنند.
·         تقویت سیستم ایمنی بدن: بسیاری از متخصصان و پژوهشگران در حوزه ی تغذیه مصرف روزانه ی مغزها را توصیه می کنند و معتقدند اگر مغزهایی مثل پسته، بادام و فندوق را در رژیم غذایی خود جای دهیم در آینده از بیماری های مهلکی مثل انواع سرطان در امان خواهیم ماند. به طور کلی مغز ها به دلیل وجود آنتی اکسیدان نه تنها روند پیری را کندتر می کنند که سبب تقویت سیستم ایمنی بدن نیز می شوند.
·         بهبود عملکرد دستگاه گوارش: یکی از شایع ترین مشکلات در بین کودکان مشکلات گوارشی و سوء هاضمه است. فیبر موجود در آجیل ها باعث بهبود حرکات رودوی شده و عملکرد دستگاه گوارش را تقویت کرده و از سوءهاضمه جلوگیری می کند.
·         جلوگیری از افزایش وزن: آجیل می تواند بهترین انتخاب برای بسیاری از کودکانی که زمینه ی چاقی دارند. بسیاری از مغزها همچون بادام درختی و یا بادام هندی از اشتهای کاذب جلو گیری کرده و به طور کلی باعث کمبود اشتها می شوند. به همین دلیل توصیه شده روزانه و دو ساعت قبل از وعده های اصلی غذایی تعداد کمی از مغزهایی مثل بادام درختی مصرف شود.


نکته ی پایانی
یکی از نکات قابل نوجه در مصرف آجیل این است که قبل از مصرف هرکدام از انواع آجیل حتما به این موضوع دقت شود که آلرژی و یا حساسیتی نسبت به مغزهایی مثل فندوق یا بادام زمینی نداشته باشید زیرا عدم توجه به این موضوع می تواند بسیار مشکل آفرین باشد و حتی منجر به مرگ شود.



Comments

Popular posts from this blog

در مورد گیاه سورنجان چه می دانید؟

فواید نخود و خواص این حبوبات برای سلامت بدن

درمان کبد چرب با پسته و سایر مغزهای آجیل