مصرف بادام و خواص آن را بدانید
بادام همچون گردو و پسته ازجمله آجیلهای خوشمزهای است که اتفاقا خواص بسیاری هم برای سلامتی دارد. بادام از میوهی درخت بادام بهدست میآید. نام علمی این
خشکبار پرونوس دالسیس (Prunusdulsis) و بومی مناطق خاورمیانه، هند و شمال آفریقاست. همچنین در مناطقی
مثل ایران، عربستان سعودی، لبنان، ترکیه، سوریه، اردن و اسرائیل یافت میشود. طعم
بادام از شیرین تا تلخ قابلتغییر است و هر دو نوع آن در فروشگاهها وجود دارد.
این آجیل خوشمزه، خواص درمانی زیادی نیز دارد که در ادامه به برخی از خواص بادام
اشاره خواهیم کرد.
مصرف بادام
بادام شیرین مصرف خوراکی دارد؛ اما از نوع تلخ
آن روغن تهیه میکنند که معمولا بهعنوان چاشنی در غذا استفاده میشود. معمولا
بادام بهصورت خام مصرف میشود، اما میتوان از آن در سالاد و سایر غذاها استفاده
کرد. شیربادام نوشیدنیِ لذیذ و جایگزین خوبی برای شیر گاو است. میتوانید مستقیم و
با معدهی خالی از بادام استفاده کنید؛ مصرف بادام با معدهی خالی میتواند میزان
و سرعت جذب مواد مغذی آن را در بدن افزایش دهد. همچنین میتوانید شبها بادام را
در آب خیس کنید و صبح روز بعد آن را بخورید. خلال بادام هم بهعنوان یک چاشنی فوقالعاده
در بعضی از غذاها استفاده میشود.
۱. تقویت سلامت مغز
بادام سرشار از مواد مغذی است که برای تکامل و سلامت مغز انسان
اهمیت دارد. مصرف بادام با افزایش سطح هوش ارتباط زیادی دارد و به همین خاطر از زمانهای دور به عنوان یک
غذای اصلی برای کودکان درحالرشد استفاده میشده است. این خشکبار از ریبوفلاوین
و الکارنیتین تشکیل شده است که ازجمله مواد مغذی برای مغز هستند. بادام فعالیتهای مغزی را افزایش میدهد، در ایجاد مسیرهای
عصبی جدید نقش دارد و احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش میدهد. مطالعات نشان میدهد که استفاده از بادام در رژیم
غذایی، مثل روغن بادام، برای سلامت عمومی و عملکرد بهتر دستگاه عصبی مفید است.
بعضی از مادران هر روز بادام آبکرده به کودکان خود میدهند. مصرف
دو تا سه دانه بادام در روز کافی است. در صورت واکنش حساسیتی میتوانید لایهی خارجی
آن را جدا کنید، چون مواد مغذی ندارد.
۲. تنظیم سطح کلسترول
مصرف مداوم بادام به افزایش سطح کلسترول خوب خون (HDL) کمک میکند و در کاهش کلسترول بد خون (LDL) مؤثر است.
۳. بهبود سلامت استخوان
بادام منبع بینظیری از ویتامینها، مواد معدنی و مقدار زیادی فسفر
است. فسفر تأثیر چشمگیری روی قدرت و دوام استخوان و دندان دارد و از بیماریهای وابسته به سن مانند پوکی استخوان جلوگیری میکند.
4.انرژی خود را تقویت کنید:
بادام،غنی از
منگنز، ریبوفلاوین و مس است، که همگی در تولید انرژی موثر هستند اگر همیشه در حال
حرکت و جنب و جوش هستید، سعی کنید ، تعدادی بادام با خود داشته باشید.
5. جلوگیری از نقص های
زایمانی:
بادام، حاوی اسید فولیک است، که در مقابل نقص ها و عیوب زایمانی کمک می کنند فولیک اسید ،نقش
مهمی در رشد سلول های سالم و تنظیم کننده بافتی دارد، بنابراین برای رشد جنین سالم، بسیار مهم است.
6.قدرت مغز خود را بالا
ببرید :
کمی مطالعه علمی
درباره مزایای بادام نشان می دهد ،که آنها حاوی ریبوفلاوین و ال-کارنیتین هستند،
مواد مغذی ای که به رشد سلول های مغز کمک می کنند. همچنین بادام، حاوی فنیل آلانین
است، که به فرایندهای شیمیایی مغز کمک می کند.
7. درمان کم خونی :
کم
خونی در صورتی ایجاد می شود؟ که گلبول های قرمز مقدار کمتری اکسیژن را حمل
کنند بادام حاوی مس، آهن و ویتامین ها است، که به عنوان کاتالیزور تولید سدیم
هموگلوبین کار می کند.بنابراین، بادام می تواند یک اقدام پیشگیرانه برای کم خونی باشد.
بادام تقویت کننده سیستم ایمنی بدن: بادام حاوی مواد مغذی و خواص آنتی
اکسیدانی بالایی دارد. یک مشت بادام به اندازه یک پیاله بروکلی یا چای سبز آنتی اکسیدان پولی فنول
به بدن می رساند.
بادام و کاهش خطر ابتلا به سرطان: محققان گروه تغذیه دانشگاه
کالیفرنیا اعلام کردند که مصرف بادام با کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در تماس است.
بادام و بیماری قلبی: این خوراکی همراه با سایر آجیل و
دانه های دیگر منجر به بهبود سطوح چربی خون می شود و برای قلب مفید است. شواهد نشان می دهد که رژیم غذایی شامل
بادام منجر به رفع بیماری های قلبی می شود. همچنین بادام منجر به افزایش سطح آنتی
اکسیدان ها در جریان خون شده و کاهش فشار خون و بهبود جریان خون را به دنبال دارد.
بادام خام یا بو داده؟ بادام خام بهتر از بادام بو داده است. برای بو دادن بادام معمولا از چربی های مضر استفاده می شود. به همین دلیل بهتر است از بادام خام استفاده کنید تا از چربی و نمک زیاد دور باشید.
بهتر است بادام را با پوست بخورید: پوست نازک بادام سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی است. این بخش از بادام خواص ضدویروسی و ضدالتهابی فوق العاده ای دارد. توصیه بر این است که بادام را با پوست نازک آن میل کنید.
بادام خام یا بو داده؟ بادام خام بهتر از بادام بو داده است. برای بو دادن بادام معمولا از چربی های مضر استفاده می شود. به همین دلیل بهتر است از بادام خام استفاده کنید تا از چربی و نمک زیاد دور باشید.
بهتر است بادام را با پوست بخورید: پوست نازک بادام سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی است. این بخش از بادام خواص ضدویروسی و ضدالتهابی فوق العاده ای دارد. توصیه بر این است که بادام را با پوست نازک آن میل کنید.
Comments
Post a Comment