خواص فندق چیست؟
فندق یکی از انواع آجیل است که از درخت فندق یا
کوریلوس گرفته میشود. نواحی مختلفی مانند ایالت متحده آمریکا، اسپانیا، ترکیه و
ایتالیا درختان فندق زیادی دارند. فندق خوراکی خیلی خوشمزهای است. اگر شما هم از
طرفداران سفت و سخت آن باشید، ضمن آگاهی از خواص فندق، به شکلهای متنوعی مانند
خام، بوداده یا بهشکل پودر در شیرینیها و غذاهای مختلف آن را امتحان کردهاید.
مانند سایر آجیلها و دانهها، خواص فندق نیز بسیار زیاد است. فندق سرشار از مواد
مغذی و پروتئین است. چربیها، انواع
ویتامین ها و مواد معدنی موردنیاز بدن نیز در این دانه بهوفور یافت میشوند. در ادامه، با ما همراه
باشید تا با خواص فندق بیشتر آشنا بشوید.
۱. سرشار از مواد مغذی است
از خواص فندق میتوان به وجود مواد مغذی فراوان
در آن اشاره کرد. هر چند مواد مغذی موجود در آن کالری زیادی دارند، اما سرشار از
مواد مفید و چربیهای سالم هستند. ۲۸ گرم فندق یا ۲۰ دانهی کامل آن شامل مواد زیر است:
۲. فندق سرشار از آنتیاکسیدان است
فندق مقادیر زیادی آنتی
اکسیدان دارد.
آنتیاکسیدان بدن را از استرس اکسیداتیو دور نگه میدارد. استرس اکسیداتیو میتواند
موجب تخریب ساختار سلول، تسریع پیری، سرطان و بیماری های قلبی شود. فراوانترین
آنتیاکسیدانهای موجود در فندق بهعنوان ترکیبات فنولیک شناخته میشوند. پژوهشها
ثابت کردهاند که این ترکیبات مانع از التهاب و باعث کاهش
کلسترول در بدن میشوند.
ضمن اینکه برای سلامت قلب مفید هستند و در
برابر سرطانها از بدن محافظت میکنند.
مطالعهای ۸ هفتهای نشان داد که مصرف فندق بدون پوست یا با پوست، بهشکل
محسوسی مانع از استرس اکسیداتیو میشود و کسانی که در این ۸ هفته فندق مصرف کردهاند،
نسبت به کسانی که فندق مصرف نکردهاند، کاهش محسوسی در استرس اکسیداتیو داشتهاند.
بیشتر آنتیاکسیدان فندق و سایر دانههای مشابه آن، در پوستشان ذخیره میشود و پس
از سرخشدن و اصطلاح «بودادن» آجیل این آنتیاکسیدانها از بین میرود. بنابراین
بهتر است که فندق را با پوست و بدون تفتدادن مصرف کنید.
۴. فندق باعث کاهش احتمال ابتلا به
سرطان میشود
وجود ترکیبات آنتیاکسیدانی، ویتامینها و مواد معدنی میتواند به
فندق خواص و ویژگیهای ضدسرطانی ببخشد. در میان سایر آجیلها مانند پسته و گردو و…، فندق بیشترین
میزان از آنتیاکسیدانهای موسوم به پروآنتوسیانیدینها را داراست. آزمایشهای
کِشت و انجام آزمایش روی برخی از حیوانات نشان داده است، پروآنتوسیانیدینها میتوانند
به جلوگیری و درمان برخی از انواع سرطان کمک کنند. بهنظر میرسد که آنها میتوانند
از استرس اکسیداتیو جلوگیری کنند.
علاوهبر اینها، وجود ویتامین E نیز از خواص فندق بهشمار میرود که آنتیاکسیدانی قوی است و به
حفاظت سلولها در برابر تخریبی که باعث ایجاد یا پیشرفت سرطان میشود کمک میکند.
هر ۲۸ گرم فندوق، ۸۷ درصد RDI برای منیزیم فراهم میکند. منیزیم
به عملکرد آنزیمهایی که تخریب اکسیداتیو را کاهش میدهد و باعث کاهش خطر ابتلا به
سرطان میشود، کمک زیادی میکند.
نتیجهی آزمایشهای کِشت نشان میدهند که عصارهی فندق در درمان سرطان دهانه رحم، سرطان
کبد، سرطان
سینه و سرطان روده بزرگ مفید واقع میشود.
مطالعهای روی حیوانات حاکی از آن بود که استفاده از محصولی تولیدشده از عصارهی
پوست فندق بعد از ۸ هفته مطالعه
و پژوهش باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان رودهی بزرگ شده است. البته علیرغم مطالعات
انجامگرفته روی حیوانات و مطالعات کِشت در آزمایشگاهها، همچنان به پژوهشها و
تحقیقات بیشتر نیاز است.
ضد آفتاب طبیعی
اگر روغن فندق را بر
روی پوست خود بمالید به دلیل خاصیت ضدآفتاب طبیعی که این روغن دارد از پوست شما در
مقابل اشعه یو وی محافظت می کند. شما می توانید چند قطره از روغن فندق را به همراه
روغن های آووکادو ، گردو و کنجد ترکیب کنید و یک ماده ضد اشعه ی خورشید تولید کرده
و استعمال کنید.
سلامتی قلب
فندق دارای چربی های
غیر اشباع می باشد و کلسترول آن صفر است. چربی های غیر اشباع باعث می شود تا
کلسترول خوب شما افزایش پیدا کند. یک مشت آجیل می تواند پنجاه درصد منیزیم روزانه
بدن شما را تامین کند. منیزیم در تنظیم میزان کلسیم بدن شما نقش مهمی دارد. کنترل
شدن کلسیم باعث می شود که سلامت قلب شما تضمین شود.
تقویت عضلات
فندق بسیار خوش طعم می
باشد و هیچ کلسترولی ندارد ، فندق در سراسر جهان به عنوان افزودنی در انواع شکلات
ها به کار می رود. این مغز دارای فولات و ویتامین ای بوده که باعث تقویت عضلات شده
و عملکرد آن ها را بهبود می بخشد.
پیشگیری از پیری زودرس
فندق دارای ویتامین های
ای ، آ و سی می باشد که جزو آنتی اکسیدان های قوی محسوب می شود. ویتامین های ذکر
شده موجود در فندق برای از بین بردن چین و چروک پوست استفاده می شود و باعث می شود
تا علائم پیری بر روی پوست شما به تاخیر بیفتد.
خواص
داروئی:
فندق از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است . برگ، شکوفه، گل و پوست آن (مخصوصا پوست ریشه آن) قابض است.
فندق از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است . برگ، شکوفه، گل و پوست آن (مخصوصا پوست ریشه آن) قابض است.
1) فندق به دلیل اینکه دارای مقدار کمی مواد نشاستهای است و نیز دارای مواد معدنی زیادی مانند کلسیم، پتاسیم، فسفر، منیزیوم، سدیم و آهن است، غذای بسیار خوبی برای مبتلایان به دیابت محسوب میشود.
2) فندق غذای مناسبی برای تقویت بدن و مخصوصا دوره نقاهت است.
3) فندق مقوی رودهها و معده است.
4) فندق سموم را از بدن خارج میسازد.
5) فندق فشار خون را بالا میبرد.
6)خانمهائی که در بین دو عادت ماهانه خونریزی دارند برای درمان آن باید جوشانده پوست فندق بخورند.
7) روغن فندق برای از بین بردن سرفه و درد سینه مفید است.
8) روغن فندق برای کبد نافع است.
9) آنهائی که کارهای فکری میکنند باید فندق بخورند زیرا بدلیل داشتن فسفر زیاد مغز را تقویت میکند.
Comments
Post a Comment